A Kotaku információi szerint a Sony bezárni készül az egyik nagy nevű stúdióját, a Zipper Interactive-ot. Bár a stúdió az utóbbi években szenved, a videojáték iparhoz tett hozzájárulásuk megkérdőjelezhetetlen.

A bezárásról szóló hír azért meglepő, mert nem másról van szó, mint a Zipper Interactive-ról. Nekik köszönhető például a játékokhoz használt headset elterjedése, illetve a kooperatív játékmód mint olyan, is rengeteget köszönhet a stúdiónak. Ha pedig egy franchise-t kell megemlíteni, akkor mindenkinek a SOCOM jut először eszébe.

Ugyanakkor, ha nagyon őszinték akarunk lenni, nem az ő játékaik azok, melyek felégették az eladási listákat világszerte, még a MAG sem tudott financiálisan maradandót alkotni. A Unit 12 és a SOCOM 4 egyértelmű kudarca az utóbbi időben pedig úgy tűnik, hogy megpecsételte a stúdió sorsát.

Nem túl gyakran fordul elő, hogy a Sony első vonalas stúdiót zár be, így nem meglepő, hogy a sajtóérdeklődésre válaszuk az ilyenkor szokásos ” nem kommentálunk pletykákat és találgatásokat” volt.