Az Activision 2010-ben aláírt egy tíz vére szóló paktumot a Bungie-val egy új IP-t illetően, melyből ugyan szivárgások már történtek, de érdemi információ nem látott napvilágot a Destiny-ről. Tegnap este viszont leleplezték a játékot.

A Destiny-ben egy apokaliptikus esemény szakad az univerzum nyakába, a játékosok a Föld túlélőinek szerepébe bújnak. Távoli galaxisokat, bolygókat bejárva kell megmenteniük az emberiséget a végső pusztulástól.  A Destiny ugyan FPS-játék lesz, de nem a klasszikus mintát követi: egy óriási univerzumban lehet szabadon kalandozni, és nem lesz mentes az MMO-szerű elemektől sem. A Bungie nagy hangsúlyt helyez a kooperatív játékra, sőt, mobiltelefonos alkalmazással is interakcióba kerülhetünk majd a játékkal.

A választott karakter fejlődik a játékban, minden elemében testre szabható: fegyvereit, ruháit, járműveit, páncéljait mi magunk választjuk meg. Ha úgy hozza kedved, a játékot egyedül is végigjátszhatod, azonban egy egészen más élményt nyújt, ha ehhez társakra is lelsz.

A Destiny-t hivatalosan Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra jelentette be a Bungie, de mivel egy tízéves ciklusról beszélünk, egészen biztos hogy a folytatások már nextgen konzolokra érkeznek. Egyelőre arról nincs hír, hogy PC-re is megjelenne a játék, de később ez sincs kizárva.

Az Activision egyelőre nem árulta el, hogy mikor érkezik a játék, de 2013-ban természetesen még túl korai lenne rá számítani. Azt viszont a kiadó maga is leszögezte, hogy nem kell havidíjat fizetni érte,  a játékot lemezes változatban hozzák forgalomba.

Megvan tehát a Bungie új projektje, a Destiny semmivel sem kisebb léptékű, mint a Halo-sorozat volt. Kíváncsian várjuk a játékkal kapcsolatos további híreket és látnivalókat.

Neked tetszik a koncepció?