Az idén megjelenő, rendkívül ígéretes Tomb Raider reboot a fejlesztés egy nagyon fontos fázisában lépett, nevezetesen, elkészült az alfa verzió, kezdődhet a tesztelés, polírozás, finomhangolás. Izgatottan várjuk a végeredményt.

A játék szenior producere, Kyle Peschel jelentette be, hogy a Tomb Raider alfa státuszba lépett. Mindez azt jelenti, hogy a tartalmi fejlesztéseknek vége, azaz, a tartalom elkészült, a játék működik, tesztelhető, de még rengeteg órányi tesztelés és finomhangolás van hátra a végleges verzióig.

A játékfejlesztés egy igen fontos, azonban kritikus szakaszáról van szó, amennyiben az alfa verzióban túl sok bug található, jellemzően ekkor szokták egy játék megjelenését elhalasztani. Akármikor is lesz a megjelenés, a Crystal Dynamics azt már bejelentette, hogy a világon mindenütt egyszerre jelenik meg a játék.

Az alfa verzióban várhatóan két hónapot tölt a játék, ezt követi majd a béta verzió, mely szintén nem napokban mérhető. Minden valószínűség szerint a játék ősznél korábban nem jelenik meg.