Az Electronic Arts váratlanul bejelentette, hogy március 30-án távozik vezérigazgatói posztjáról John Riccitiello, és a jövőben az igazgatótanácsnak sem lesz tagja többé. Helyére ideiglenesen Larry Probst kerül. Csak nem a Sim City botrányos rajtja miatt távozik?

Riccitiello levelet írt az EA igazgatótanácsának, melyben azt írja, hogy felelősnek tartja magát amiatt, hogy a tavasszal véget érő pénzügyi évben a kiadó várhatóan nem teljesíti az előzetese pénzügyi várakozásokat, ami azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben nem sikerült teljesíteni az általa felállított működési tervet.

Riccitiello 1997-ben csatlakozott a kiadóhoz, operációs igazgatói székét az elnöki szék követte, azonban 2004-ben távozott a cégtől. Három év múlva tért vissza, ekkor vette át a vezérigazgatói posztot a most ideiglenesen kinevezett Larry Probst-tól.

Bár tavaly már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a vezér posztja körül nagy a bizonytalanság, feszültséget kelt személye a vállalaton belül, mindeddig a távozását megúszta. Vélhetően az elmúlt napokban a világsajtót is megjárt Sim City rajtjának botránya volt az utolsó csepp a pohárban, és az igazgatótanács felszólította őt a távozásra.