Tesztnek veszi alá a Guerilla a Killzone 3-nak szánt szervereket, hogy kiderüljön, mennyire bírják a strapát. Egyúttal a játék finomhangolására, véglegesítésére is lehetőségük lesz a bétával.

A Sonytól származó bejelentés szerint Európában február 3-án, az USA-ban egy nappal korábban rajtol a Killzone 3 bétája, amiben a Frozen Dam nevű pályát, emellé három online- és egy offline multiplayer módot kezdhetnek el gyűrni a játékosok.

A Guerilla Warfare módban (mely már ismerős lehet a Killzone 2 játékosainak) 16 játékos gyilkolhatja egymást csapatokban, s az nyer, aki a legtöbb ellenfelet viszi földre, mielőtt lejár az idő. A másik mód már szintén ismerős lesz, a Warzone, 24 játékos élvezkedhet egyszerre. Azonban az Operations mód teljesen új, gyakorlatilag egy lineáris küldetéssorozat, melyben az egyik csapat (ISA) feladata, hogy leromboljon egy gátat, egyúttal bevegye a dokkot, a másik csapat tagjai (hellghast) eközben azon szorgoskodnak, hogy ezt megakadályozzák.

Az egyetlen egyszemélyes, azonban offline mód a Botzone, amiben, mint ahogy a neve is mutatja, gépi ellenfelekkel veheti fel a játékos a harcot.

A Killzone 3 február 23-án jelenik meg PlayStation 3-ra.