Valami rejtélyes vírus söpört végig az elmúlt napokban szeretett bolygónkon: az Electronic Arts bejelentette, hogy a FIFA 13 a megjelenését követő öt napban 4.5 millió példányban kelt el világszerte.

 Ez egészen pontosan 1.3 millió kópiával több, mint a tavaly megjelent iteráció. A kiadó persze nem volt rest egy kis önmarketinget csinálni a sikerből: egyenesen a “2012-es év legnagyobb videojáték megjelenése”-ként aposztrofálta mindezt.

Az eladási rekord mellett a FIFA 13 egy online rekordot is felállított: szeptember 30-án egyidejűleg 800,000 játékos játszott a neten a focis játékkal, mely a kiadó történetének legsűrűbb online napja volt.

Hatalmas siker ide vagy oda, a játéknak még van tennivalója, ha fel akarja venni a versenyt kisöccsével, a FIFA 12-vel. Az ugyanis idén februárig több, mint tízmillió példányban kelt el.

Az Electronic Arts-t lehet szeretni és utálni is, azonban egy biztos, kevés olyan franchise van a videojáték történelemben, amelyik indulása óta már több, mint 100 millió (!!) példányban kelt el!