Milliók szórakozását tette tönkre az a néhány suhanc, akik megfektették a PlayStation Network és Xbox LIVE hálózatokat világszerte tavaly (boldog új évet!) karácsonykor. Úgy tűnik, az egyik tróger megvan! 

Az FBI a napokban bejelentette, hogy nyomozást folytat a Lizard Squad ellen, ugyanis ez a hekkercsapat áll a karácsonyi DDoS-támadások mögött, mely rengeteg ember karácsonyát tett tönkre napokkal ezelőtt. Mindkét konzolgyárta hálózata letérdelt, s napokon keresztül nem lehetett online játszani.

Időközben a brit SEROCU (Dél-kelet régió Szervezett Bűnözés elleni Egysége) bejelentette, hogy letartóztatta a Lizard Squad egyik tagját, a 22 éves Vinnie Omarit. Az Omari elleni letartóztatási parancsból kiderült, hogy a rendőrség elsődlegesen nem is a karácsonyi támadások miatt volt rá kihegyezve, hanem közvetlen a támadások előtt történt PayPal-fiókok lenyúlásáért figyelték a suhancot.

A rendőrség lefoglalta Omari mobiltelefonját, számítógépét, Xbox One-ját, és a flash memóriáit. A nyomozás arra is választ ad majd, hogy vajoni volt-e szerepe a gyanúsítottnak a karácsonyi támadásokban.