Ritkán fordul elő az olyasmi, amit a CD Projekt RED-nek sikerült elérnie: a Sony levette a Cyberpunk 2077-t a PlayStation Store-ból, és visszaadja a pénzt a vásárlóknak, ha kérik.

Botrányos rajtot fogott a Cyberpunk 2077, a játék konzolos verziói rendkívül igénytelen minőségben jelentek meg, de a PC-n játszók is nagyon komoly technikai problémákról számoltak be. A napokban a CD Projekt közleményt adott ki minderről, és azt ígérte, hogy visszafizeti a játék árát, azonban a Sony és a Microsoft is visszautasította ezeket az igényeket.

A Sony a tegnapi nap folyamán megszólalt az ügyben, és bejelentette, hogy visszaigényelhető a játék ára, az erre vonatkozó weboldal elérhetőségét is közzétette. Egyúttal, a játékot leszedték a PlayStation Store-ból, azaz, egyelőre digitálisan nem lehet megvásárolni, annak ellenére, hogy a játék december 10-én hivatalosan megjelent.

A pénzvisszatérítés attól függően több időt is igénybe vehet, hogy ki milyen fizetési módot választott, illetve, milyen szolgáltatón keresztül teljesített.

Az elfuserált rajtért nagy árat fizetett a CD Projekt RED, a lengyel vállalat gyakorlatilag órák alatt 1 milliárd dollárt vesztett az értékéből, miután a részvényei mélyrepülésbe mentek át.