A Rockstar Games a frászt hozta néhány százezer PlayStation 3 tulajdonosra akkor, amikor bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben csak holnap, azaz hétfőn lehet tölteni a GTA V-öt. Később módosítottak, az új időpont ma délután.

Tekintettel arra, hogy idő előtt kiszivárogtak a játék preload fájljai, a Rockstar úgy döntött, hogy nem a mai nap, hanem csak hétfőtől teszi elérhetővé PSN-en az előrendelőknek a játékot, persze szigorúan csak úgy, hogy játszani legkorábban kedd hajnalban 00:01-kor lehet vele.

Lett is mindenből nagy felháborodás az európai PlayStation Blogon mondván, hogy a játék 18 GB-ot nyom, s ismerve a PS3 architektúráját és a PSN sebességét, mindez azt jelentette volna, hogy nagyon sokan nem tudják letölteni ezt a nagy adathalmazt a megjelenés napjára, pedig az egész preload-rendszernek pont ez a lényege.

A közösség nyomására végül a Sony egy Tweet-ben jelentette be, hogy ma délután, magyar idő szerint 16 órától lesz letölthető a játék, s még abban az esetben is, hogy ha valakinek nagyon gyors az internetre, csak annyit ér el vele, hogy a gépén lesz a játék, hisz játszani továbbra sem fog tudni vele egészen a megjelenés napjáig, azaz keddig.

gta5tweet