Megjelenésének első hetében mi más vezethetné a magyar játékszoftver-eladási listát, mint a Call of Duty: Black Ops 2? Az Activision fejőstehene minden játékot maga mögé utasított annak rendje s módja szerint.

Ezen a héten is a PC-s címek dominálnak a legnépszerűbbek listáján, az utolsó helyen álló Diablo 3-ból még mindig több fogy, mint az olyan címekből, mint a FIFA 13 vagy Dishonored, Sleeping Dogs vagy Medal of Honor: Warfighter. Vékonyka piac a hazai, ráadásul ízlésficamos,  hisz ahol a Guild Wars 2 vagy a WoW feltöltőkártya népszerűbb, mint az AAA kategóriás címek, ott valami nagyon nincs rendben.

Az Xbox 360-exkluzív Halo 4 és magabiztos süllyedésbe kezdett, megjelenését követően minden héten egy hellyel hátrébb végez a listán. Az Euro Truck Simulator továbbra is egy óriási kérdőjel: mit keres ez a legjobbak között?

Valami bűzlik ezen a slágerlistán. A legjobb negyvenből végleg száműzte magát a Battlefield 3, egyszerűen megszűnt az érdeklődés aziránt a játék iránt, amelyik egy éve rendületlenül a legjobb tíz oszlopos tagja volt. Ugyanakkor, olyan “kiválóságok”, mint a Split/Second Velocity, vagy a Star Wars: The Force Unleashed boldogan ott virít. Hasonlóan rejtély, hogyan lehet az, hogy a Pro Evolution Soccer 2013 a tizennegyedik helyen szerepel, viszont a FIFA 13 nincs a negyvenben benne.

 

1. CALL OF DUTY: BLACK OPS 2

2. ASSASSIN`S CREED 3

3. LEGO PIRATES OF THE CARIBBEAN

4. HALO 4

5. WORLD OF WARCRAFT PREPAID CARD

6. GUILD WARS 2

7. VERDÁK 2

8. F1 2012

9. EURO TRUCK SIMULATOR 2

10. DIABLO 3