Csütörtök délután játékosok százezrei maradtak csalódottak az “Xbox 20/20”-közvetítést követően, ugyanis a beígért gameplay-ek helyett szinte kizárólag filmes előzeteseket kaptak. Az Xbox-részleg magyarázkodik.

A két nappal ezelőtti Xbox 20/20-as prezentáció az “első betekintés a következő generációs gameplay-be” címszóval lett beharangozva, azonban a show után rengetegen átverve érezték magukat. A prezentáción ugyanis nagyon kevés kivétellel, és akkor is csak néhány másodperc erejéig voltak gameplay jelenetek láthatók.

A YouTube-ra utólag közzétett felvételre nagyon sokan a nem tetszik gombot nyomták (több mint 26 ezren, a lájkok száma pedig csak 20 ezer). Az Xbox marketing vezetője elismerte a negatív visszajelzéseket, amik odáig fajultak, hogy a Twitter beindult, és a csatornára árasztották elégedetlenségüket a rajongók.  Az Assassin’s Creed: Valhalla kreatív igazgatója elnézést kért a rajongóktól, amiért nem mutattak értelmesebb játékmenetet a készülő címből.

Aaron Greenberg a marketing részéről beismerte, hogy lehetséges, hogy kicsit túlreklámozták az eseményt, és hamis elvárásokat keltettek a rajongókban.

Sajnos a fiaskó nem jött jól a Microsoftnak, ugyanis egyetlen csapással szinte lerombolták mindazt, amit a márkabevezetés eddig állomásain felépítettek. Ne feledjük, hogy az Xbox One 2012-ben ennél egy ugyan sokkal nagyobb baklövéssel indította pályafutását, azonban nem is sikerült neki felállnia onnan még a generáció végére se. Akkor a redmondiak nagy árat fizettek ezért.