Kapaszkodjatok, rossz hír: a Sony szóvivője csak május végére ígéri a PSN teljes visszaállását. Bár a szolgáltatás elindulását múlt hét végére ígérték, abból semmi nem lett.

Az év fiaskója az, amit a Sony átél jelenleg, de azt is megkockáztatom, hogy a videojáték ipar legnagyobb blamája, ami valaha is történt, hatalmas anyagi- és presztízsveszteséggel. Minden egyes nappal, amíg a PSN nem működik, a Sony óriásit bukik a Store kényszerszünetével.De ez legyen a japánok baja, ami azonban ennél jóval nagyobb baj, hogy még hetekig nélkülözniük kell a játékosoknak a szolgáltatást, s teljes egészében az csak május 31-vel áll majd vissza.

Már ott tartunk, hogy a Sony egyik nyilatkozatának sem lehet hinni, sőt, Shigenori Yoshida a Bloomberg-nek adott mai nyilatkozatában egyenesen azt mondta, hogy május 31-én áll vissza teljesen a hálózat. Addig, mint azt már hallottuk, a rendszer megerősítésén fognak dolgozni. Az is szinte biztos, hogy nem egy hullámban indítja újra a rendszert a Sony, ugyanis 10 millió felhasználó egyszerre történő rohamából is óriási galiba lehet.

A legjobb, amit tehetünk, hogy tájékoztatunk Benneteket folyamatosan, de május vége előtt senki ne számítson a visszatérésre.