A Sony közzétette az elmúlt éves pénzügyi beszámolóját, melyből kiderült, hogy március 31-ig már 60 millió PlayStation 4 fogyott világszerte. Ninccs már sok lemaradás a PlayStation 3-tól.

Az elmúlt három hónapban 2,9 millió PlayStation 4 talált gazdára, éves szinten pedig 20 milliót húztak be a gémerek a világ különböző pontjain. Egy évvel korábban ez a szám 17,7 millió volt, jól látszik tehát, hogy még mindig növekvő pályán van a konzol. Érdekes, hogy a japánok jövőre már lassulással számolnak, és “csak” 18 millió géppe kalkulálnak.

Ha így folytatódik a lendület, akkor valamivel több, mint egy év, és a PS4 utóléri a PlayStation 3-at, melyből életciklusa alatt 80 millió fogyott.

A szokásos képről adott számot a Sony: a játékokért felelős Game & Network Services fossa a pénzt, míg a vállalat egyéb részlegei nem muzsikálnak túl jól. Előbbi 14,73 milliárd dolláros árbevételt könyvelt el, az eredmény pedig 1,21 milliárd dollár volt. A vállalat összebvétel 67,88 millárd dollárra  csökkent, üzemi eredményük az egy évvel korábbinál szintén kisebb, 2,57 milliárd dollár volt.