Már az amerikai szenátus is felfigyelt a PlayStation Network leállásra, a botrány tovább gyűrűzik a Sony körül. Mindenki válaszokat követel, egyre türelmetlenebbül.

 A több mint egy hete tartó PSN leállás önmagában nem lenne gond, azon túl, hogy kellemetlen a játékosok és a kiadók számára, de tegnap este kiderült, hogy az incidens a játékosok személyes adatait is érintette, s jó eséllyel a támadók a hitelkártya adatokat is megszerezhették. Richard Blumenthal, Connecticut állam szenátora szerint a tájékoztatás későn jött, s választ követelt a Sony-tól arra vonatkozóan, hogy miért csak egy héttel a leállás után tájékoztatták erről a nyilvánosságot.

A válaszában a Sony kiemelte, hogy a támadás méreteinek és következményeinek pontos felmérése sok időt vett igénybe, s a felkért szakértők még csak tegnap tudták teljes bizonyossággal megerősíteni az adatlopás tényét

Rosszul áll a szénája tehát a Sony-nak a leállás miatt, már nem csak a játékosok türelmetlenek, hanem tegnap már a játékot fejlesztő stúdiók is nemtetszésüknek adtak hangot a PSN leállással kapcsolatban.