Bár sokan még mindig nem tértek át PlayStation 4-re, egy elemző szerint már 2018-ban jöhet a következő PlayStation. Épp a napokban derült ki, hogy a jelenlegi generációból már 60 millió fogyott. 

A Wall Street Journal hozta le az írást, miszerint a Macquarie Capital Securities elemzője, Damian Thong azt állítja, hogy a Sony a következő generációs konzolját már 2018 második felében piacra dobhatja. Ekkor lenne a PlayStation 4 pontosan 5 éves.

Bár az elemzők jóslatai nem mindig válnak valóra, és alapszanak iparági információkon, a Wall Street Journal figyelmeztet arra, hogy “ez az elemző volt az, aki pontosan megjósolta a PS4 Pro és Slim érkezését jóval megjelenésük előtt”.

Még az is lehet, hogy mindez így lesz, bár a Sony egészen biztosan jó ideig nem beszél majd az új konzolról. A PlayStation 4-et 9 hónappal megjelenése előtt jelentették be, a Pro és a Slim pedig két hónappal, valamint egy héttel megjelenésük előtt kerültek nyilvánosságra.

Egy, a közeljövőben történő bejelentés kicsit élét venné a Microsoft Xbox Scorpio-ját övező felhajtásnak, ugyanakkor, a PS4 és PS4 Pro eladásokra is komoly hatással lenne.

Túl korai lenne még itt bármilyen leleplezés.