Egy, a Rockstarhoz közel álló forrás a napokban több mindent elárult a TechRadar-nak a Grand Theft Auto-sorozatról, többek között azt is, hogy már elkezdtek dolgozni a hatodik részen. 

Néhány évvel ezelőtt a Rockstar komolyan fontolgatta, hogy egy Tokióban játszódó résszel rukkoljon elő. Annyira komolyan gondolták, hogy el is látogattak Japánba, felvételeket készíteni, helyiekkel beszélni, azonban később néhány jelentősebb probléma miatt lelőtték a projektet. Ilyen volt például az úthálózat.

Mindez még a GTA III és a Vice City idejében történt, amikor a Rockstar nagyon szerette volna valami külföldi helyszínre vinni kedvenc sorozatát, ekkor védették le például a GTA: Tokyo, GTA: Bogota és a GTA: Sin City címeket.

A forrás azt is elárulta, hogy már készül a Grand Theft Auto VI, bár még a helyszín nincs pontosan eldöntve, de vélhetően maradnak az Egyesült Államokban.

A hír bizonyára senkit nem lep meg, ugyanis a játék kiadója, a Take-Two a frencsájzt az “állandó” jelzővel aposztrofálta, ami nyilván garantálja a további részek megjelenését. Továbbá, a korábbi Rockstar-főnök, Leslie Benzies a múltban azt mondta, hogy a Rockstar-nak már “van néhány ötlete” a Grand Theft Auto VI-hoz.

Üzletileg is butaság lenne nem így tenni, ugyanis a legutolsó rész, a 2013-ban megjelent ötödik epizód már több mint 60 millió példányban kelt el világszerte.