Végre, ez a nap is eljött. Pontosabban eljön. Március 2-án hazánkban is megkezdi hivatalos működését a PlayStation Store. A nagy vetélytárs Xbox LIVE, már 2010 őszétől fogad magyar regisztrációt.

Vége a külföldi accountokkal való trükközésnek, jövő hónaptól már magyar regisztrációval is letölthetünk játékokat, DLC-ket és demókat. Akik valamilyen külföldi regisztrációval rendelkeznek, azt még nem lehet tudni, hogy azok migrálhatóak lesznek-e.

A PlayStation hivatalos oldalán az alábbi közlemény olvasható:

“A Sony Computer Entertainment (SCE) ma bejelenetette, hogy a PlayStation játékosok milliói által világszerte kedvelt online áruház a PlayStation®Store (PS Store) 2012. március 2-án Magyarországon is megkezdi működését.

A Magyarországon több éve működő, és ingyenesen igénybe vehető PlayStation Network (PSN) mostani bővítésével, azaz a PS Store elindulásával a magyar felhasználók számára széles választékban állnak majd rendelkezésre játékok, demók, játék kiegészítések és videók, valamint rendszeresen frissülő akciós ajánlatok.

Emellett mini játékok, klasszikus PS one játékok is megvásárolhatóvá válnak, amelyek PS3, PS Vita és PSP rendszereken egyaránt játszhatóak.

PlayStation Plus tagság esetén még jobban kiaknázhatók a PlayStation 3 rendszer képességei, az évi legalább 70,000 Ft* értékű játékot, játék tesztelési lehetőséget, automatikus frissítéseket, online tárhelyet valamint egyéb tartalmat magában foglaló prémium és exkluzív tartalom révén.

A PS Store indulásával együtt a kiskereskedelmi partnereknél elérhetővé válnak 6,000 Ft értékű PlayStation Network kártyák, így a vásárlók számára mind a bankkártyás fizetés, mind pedig a feltöltő kártyás fizetési mód rendelkezésre áll.

A SCE tovább folytatja a PlayStation platform és egy új számítógépes szórakoztató világ fejlesztését.

*megközelítő érték, engedmény nélküli javasolt árak figyelembevételével”