Néhány nappal a valódi MotoGP versenyévad rajtja előtt érkezik a MotoGP 10/11 PS3-ra, miközben az Xbox 360-as kiadási dátum még mindig ismeretlen.

A 2011-es MotoGP szezon március 20-án rajtol Qatar-ban, és a Capcom ma bejelentette, hogy a motorverseny rajongók a versennyel párhuzamosan játszhatnak otthonról a legelső pillanattól kezdve. A MotoGP 10/11 március 15-én jelenik meg Észak-Amerikában, de csak a PS3-as verzió. A Capcom nem említett az Xbox 360-as kiadást, pedig korábban szintén márciusra tervezték ezt is.

Erre az évre a fejlesztő, Monumental új kormányzási rendszert készített, egyúttal a játék fizikájára is erősen rágyúrt. A stúdió egy új, játékos segítő rendszert is alkalmaz, mely természetesen testre szabható attól függően, hogy valaki inkább arcade stílusban, vagy pedig szimulátor szerűen szeretne játszani. A Capcom kihangsúlyozta, hogy ez a segítő rendszer számos módon babrálható, de akár teljesen ki is lehet kapcsolni azt.

Számos, a MotoGP 09/10-ben megismert játékmód ebbe a részbe is bekerült, de a Monumental jó néhány új dologgal is készült. Nevezetesen, a karrier módban most már osztott képernyőn is lehet co-op-ban nyomulni. Továbbá, Championship és Time Trial módok is lesznek, ami pedig a multiplayert illeti, maximum 20 versenyző egyidejű játékába lehet bekapcsolódni.