Az Angry Birds körül kialakuló hisztit egyre többen igyekeznek meglovagolni. Többek között a 20th Century Fox is, ugyanis készülőben van a következő rész, az Anry Birds RIO, mely saját történetet kapott.

A dühös madarakat elrabolják,fejükre váltságdíj van kitűzve, így nagyon sokat érnek. Rióba viszik őket, ahonnan ki kell szabadulniuk, s eközben további fogságba esett madarat kell kiszabadítaniuk.

“Az Angry Birds és a Rio közötti kapcsolat nagyon érdekes, hiszen egy mobilplatformon elterjedt játékról és egy mozgóképes alkotásról beszélünk. Amellett, hogy bővül a Fox látóköre, úgy véljük, hogy a két nagyszerű márka képes megteremteni egy teljesen új játékélményt.” – nyilatkozta a Rovio igazgatója.

Egy nyilatkozattal a Fox is rákontrázott.”Partenri megállapodást kötöttünk a Rovio-val, így a filmipar első számú készítőit és az egyik legfontosabb okostelefonra játékokat fejlesztő céget sikerült összehoznunk abból a célból, hogy az Angry Birds több milliós rajongótáborát el tudjuk kalauzolni a RIO izgalmas világába. ” – nyilatkozta a Fox kollégája.

A fejlesztők ígérete szerint 45 pályán keresztül lehet harcolni az ellenséggel, a történet pedig idomul a Fox legújabb filmjének, a RIO-nak történetéhez. Annak érdekében, hogy senki ne unatkozzon a pályák teljesítését követően, vélhetően folyamatos és ingyenes frissítések látnak majd napvilágot a játékhoz.

Az Angry Birds RIO márciustól lesz letölthető az App Store-ban, azt azonban még nem lehet tudni, hogy vajon fizetni is kell-e érte.