A Nintendo “következő generációs” konzolja, a Wii U körül a napokban forrtak az indulatok, amikor is kiderült, hogy az Electronic Arts egyáltalán nem fejleszt a konzolra, illetve egyik munkatársuk leszemetezte a Nintendo hardverét. Állítólag már készül is az új masina.

Nem nehéz nem észrevenni, hogy a Wii U egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hardveres teljesítménye elmarad a már bejelentett PlayStation 4-től, sőt, a holnap leleplezésre kerülő új Xbox mellett sem lesz esélye, ugyanis a Nintendo konzolja gyakorlatilag a jelenleg konzolgeneráció szintjét hozza.

E mellé még krónikus játékhiány is kialakult a piacon, a fejlesztők nem részesítik előnyben a fehér masinát, talán mert érzik, hogy nem kifizetődő rá a fejlesztés. Az Electronic Arts, akire lehet hideget és meleget is mondani, azonban az a tény, hogy a jelenlegi piacon megkerülhetetlen szereplő, egyetlen játékot nem készít a konzolra. Nem áll tehát jól a japán masina szekere, s ezt vélhetően házon belül is tudják, ugyanis az ausztrál Aussie Gamer szerint a Nintendo már a Wii U utódján dolgozik.

Az újabb konzol a lap értesülései szerint már erősebb hardverrel készül majd, mellyel le tudná dolgozni hátrányát a Micrsofttal és a Sonyval szemben.  Hivatalos információ egyelőre nincs a fentiekkel kapcsolatban, addig kéretik mindez pletykaként kezelni.

Arra azonban hiába várunk, hogy majd az E3-on mond a Nintendo bármi hivatalosat, ugyanis a cég néhány hete bejelentette, hogy nem vesz részt a los angelesi expón.