Ha azt mondom, hogy a videojátékok egyik legnehezebbike, a játékosokat az őrületben kergető Dark Souls másfél óra alatt végigjátszható, akkor azt gondolod, ez megőrült.

Aki a kezébe vette a Dark Souls-t, az arra panaszkodik, hogy a játék frusztrálóan nehéz, akár egyetlen főellenséget órákon át tart legyőzni, s több százszor hal meg a játékos, mire végigér a játékon, ha egyáltalán sikerül ez neki, s nem adja fel útközben. A fejlesztők nem is ígérték, hogy ez másképp lesz, előre megmondták, hogy a Demon’s Souls-nál is nehezebbre veszik a figurát, pedig már az a játék is kikészített sokakat.

Japánban mégis akadt valaki, aki egy nagy fityiszt mutatott a fejlesztőknek, s ha hiszed ha nem, az egész játékot kevesebb mint másfél óra alatt végezte ki! Az ilyen végigjátszást hívják speed run-nak, azaz sprintelésnek a szakirodalomban, persze azt senki nem gondolta volna, hogy a minimum 20-30 játékórát igénylő Dark Souls lesz az, amely esetében ez szintén lehetséges.

Minden tiszteletünk SexyShoiko-é, azt már meg sem kérdezzük, hogy élvezte-e a játékot. Alant a három részből álló videó első darabja bizonyítékként, hamarosan a másik kettőt is feltesszük.