Az Electronic Arts és a BioWare úgy döntött, hogy vége azoknak az időknek, amikor a Mass Effec 2 letölthető kiegészítőiért nem kellett fizetni.

A Kasumi’s Stolen Memory 560 Microsoft Pontba (7 dollár, 1400 forint) kerül. Cserébe új csapattagot kapsz, plusz egy óra játékidőt, s egy kevés upgrade cuccot. A kiegészítő rövid.

Ha megveszed és elindítod a Mass Effect 2-t, figyelmeztetést kapsz, hogy új küldetés érhető el. A Kasumi’s Stolen Memory körülbelül ugyanazt nyújtja, mint az összes többi letölthető küldetés, s körülbelül addig is tart. Irány a Citadelle, találkozz Kasumi-val, s elirányít egy új csillagrendszerbe, ahol megkezdődik kalandod.

A küldetés során mindenből kell egy kicsit csinálnod. Van benne természetesen egy csomó harc, bár az ellenfeleid egyike sem olyan, akiket korábban már ne láthattál volna. A harcok közben találhatsz egy új SMG-t, néhány upgrade-et és ásványi anyagot, aminek persze örülni fogsz.

Az igazi móka azonban a harcos rész előtt vár rád. Kasumi egy profi tolvaj, ezért az ő küldetésében be kell szivárognod egy extravagáns partira azért, hogy egy csomó lopott cuccot találhass meg. Mint James Bond női megfelelője, Shepherd emberről-emberre beszélgeti át magát, miközben szisztematikusan kiiktatja a biztonsági pontokat. A kiegészítőnek ez az igazán izgalmas része.

Jó dolog az, hogy ez a küldetés önálló küldetésként is megállja a helyét, és nem érzed közben azt, hogy valami is hiányozna belőle, vagy hogy ez csupán egy korábbi kiegészítő koppintása. Nagyon szép a környezet, részletesen kidolgozva minden apró dolog, remek grafika! Kasumi története megható, és markáns.

Mindent különösen jól oldottak meg, bár ez nem gyógyír arra, hogy a küldetés csupán egy óra játékidőt biztosít. Ha végeztél vele, a játékban kiválaszthatod később Kasumi-t, akivel rövid dialógusokat folytathatsz, azonban nem tudsz úgy interakcióba lépni vele, mint a többi csapattárssal.

Ha az árát nézzük, nem feltétlenül éri meg letölteni, tekintettel arra, hogy a Mass Effect 2 mennyi játékidőt tesz lehetővé és mennyi pénzért.

Értékelés: 7.5