A Mass Effect 3 megjelenése óta egy rakat kiegészítőt kapott már, melyek majd’ mindegyik a kooperatív multiplayer módot tápolta. Az Extended Cut DLC-t leszámítva az első egyjátékos bővítmény a Leviathan, melynek sikerétől függ, lesz-e még.

Gondolom mondani sem kell, de rengeteg rajongó döntött úgy, hogy nem vásárol egyjátékos DLC-t a Mass Effect 3-hoz amiatt, ahogy a játék befejeződött. Extended Cut-tal, vagy nélküle. A befejezés, amit hogyha játszottad a játékot, te magad is jól tudod, végleges, Commander Shepard története egyszer és mindenkorra lezárult. Az olyan DLC-k, mint a Leviathan, függetlenül azok minőségétől, sokakat nem érdekel már, hisz úgy veszik, hogy ennek a történetnek már vége.

A Twitter-en a BioWare-nek szegezte a kérdést egy rajongó, hogy készítenek-e még egyjátékos DLC-t a jövőben. A Mass Effect 3 írója, Patrick Weekes azt válaszolta, hogy az ez irányú tervek attól függenek, hogy milyen jól teljesít a Leviathan.

 Bármilyen jövőbeli DLC a Leviathan sikerén múlik. Ha úgy látjuk, hogy az emberek szeretnének egyjátékos DLC-t,  bármikor készíthetünk belőle még.

 Azaz, ha elegen költenek a Leviathan-ra, akkor a Normandy legénysége újabb kalandokra indulhat. A BioWare védelmében: semmi értelme nem lenne olyan DLC-n dolgozni, amit utána senki nem vesz meg.

Te örülnél, ha készülne a játékhoz még egyjátékos bővítmény?