Ha játszottál a Mass Effect 2-vel, a képlet egyszerű volt: ha a teljes értékű játékon felül szerettél volna extra karaktert és küldetést, egy DLC keretében fizetned kellett érte. A Mass Effect 3 tovább lép: alap tartalmat árul pénzért a megjelenés napján.

Ha nagyon tetszett a Mass Effect 2, dönthettél úgy, hogy megvásárolod a Zaeed DLC-t, mely egy extra karaktert adott a játékhoz, egy jó hosszú loyalitás küldetéssel. Zaeed karaktere nem volt integráns része a játéknak, nélküle is teljes értékűen végig lehetett játszani a játékot.

A Mass Effect 3-mal mindez megváltozik. [FIGYELEM! Enyhe spoiler következik a lenti néhány sorban]

A Mass Effect 3: From Ashes DLC véletlenül szivárgott ki, amikor a Microsoft véletlenül közzétette Xbox LIVE-on február 20-án. A DLC azt a célt szolgálja, hogy egy Prothean csapattársat tudj toborozni. S akkor itt jön az, ami miatt az egész neccessé válik. A BioWare részéről Michael Gamble a következő kijelentést tette a BioWare Social Network-ön.

Helló Mindenki!

Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, a Mass Effect 3: From Ashes DLC a megjelenés napján az összes platformra elérhető lesz. Akik megvásárolták az N7 Collector’s Edition-t, ingyen kapják meg ezt a tartalmat. Van még sok elárulni valónk a héten, figyeljetek bennünket!

 

A BioWare ezzel arra szeretné kényszeríteni a vásárlókat, hogy a prémium kiadást vásárolják meg, hisz ekkor kapnak csak teljes értékű tartalmat, ellenkező esetben fizetni kell egy olyan karakterért, melyet a játék készítésével párhuzamosan, alap karakterként készítettek, s mely nélkül biztosan nem lehet a játékot mélységében végigjátszani.

Mass Effect rajongás ide vagy oda, enyhén szólva is visszás az, hogy egy nappal azután, hogy 11 ezer forintot kifizetünk a játékért, még fizessünk egy olyan DLC-ért, ami a játék szerves részét képezi, s melynek alapból járnia kellene a teljes árú játék mellé.