Sorban érkeznek a Wii U megjelenésével, és az arra készülő játékokkal kapcsolatos hírek: a legfrissebb szerint az új konzolra portolt Mass Effect 3 tartalmazni fogja a From Ashes DLC-t, illetve az Extended Cut összes tartalmát is.

A Nintendo bejelentette, hogy a Mass Effect 3 Wii U portja vaskosabb lesz, mint a tavasszal megjelent konzolos és PC-s verziók. utóbbiak esetében a From Ashes első napos DLC-ért keményen fizetni kellett (volt is belőle nagy felháborodás), a Wii U esetében ez nem így lesz. Bár az “alternatív befejezést” kínáló Extended Cut korábban is ingyenes volt, a Wii U-s verzió ezt is magában foglalja alapból.

A From Ashes DLC a történethez egy teljesen új karakter, a prothean Javik-ot adta hozzá, akivel extra küldetés, extra fegyver, több dialógus is számos kiegészítő információ érkezett. Korábban ezért 10 dollárt kellett fizetni.

A közelmúltban megjelent Leviathan DLC-t azonban nem tartalmazza majd a játék, s egyelőre nem is lehet tudni, hogy a Wii U-ra készülő porthoz le lehet-e majd tölteni.