A Reaper-ek mindenütt ott vannak. Amint azt az első trailer-ben láthattuk, a Földet pusztító lények százai lepik el, s az emberiségnek egyszer és mindenkorra vége lehet, ha valaki nem csinál valamit.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az első és második részben meghozott döntéseid vajon hogyan integrálódnak a játékba, s Shepard történetének utolsó részében milyen világ tárul a szemünk elé.

A sorozat utolsó darabja, a Mass Effect 3 egy szerepjáték, melyet egy külső nézetü lövöldözős harcrendszer támogat. A sorozat legfőbb védjegyévé az a döntésrendszer vált, mely erős hatással lesz arra, hogy a következő részben hogyan alakulnak a történések. Bár Shepard kalandjai befejeződnek a Mass Effect 3-ban, a BioWare nem teszi parkolópályára a franchise-t, hanem a Mass Effect univerzumba tervei szerint később visszatér.

Mi lesz a történet?

Túl sokat nem tudunk még róla, de ahogy az korábban is volt, a játékos a magabiztos Shepard parancsnok bőrébe bújik. A széria utolsó darabját egy égető szituáció indítja: a Reaper-ek, a pusztán gépekből álló kegyetlen horda, akik körülbelül 50.000 évenként eldöntik, hogy mindent és mindenkit elpusztítanak a galaxisban, végül előbukkannak az űr sötétjéből, s a Földet veszik célpontba. Shepard-ön áll, hogy valahogy megállítsa őket, s megvédje az embereknek otthont adó Földet. Ha még nem játszottál volna az első két résszel, mindenképp ajánlom, hogy kezd előbb azokkal, a második rész egyszerűen magába szippantott, még úgy is, hogy az első résztől annyira nem voltam elájulva.

Milyen lesz a játékmenet?

Sajnos még gameplay videó nem jelent meg a játékról, de úgy gondoljuk, hogy meglehetősen hasonlítani fog arra, amit a Mass Effect 2-ben láthattunk, s mely számomra annyira tetszetős volt. A dinamikus, filmszerű párbeszédek és az intenzív harcok egyvelege nyerő párost alkotott az előző részben, remek grafikával megspékelve. A BioWare már ígéretet tett arra, hogy a rajongók kéréseit meghallgatja, s többek között a második részben meglehetősen sokat kritizált bolygó szkennelést átdolgozza. Örülnénk neki, ha a bolygókat különböző járművekkel is fel lehetne fedezni, persze nem szeretnénk viszontlátni az első részből megisimert és dög unalmas Mako-zást.

Lesz benne multiplayer?

Az első két rész nem kapott multiplayer módot, de pletykálnak róla, hogy valamilyen formában ez megjelenik a harmadik részben. Azonban jelenleg a Mass Effect 3 multiplayer módját a BioWare nem erősítette meg.

Milyen ismerős karakterek térnek vissza?

Ami a karaktereket illet, biztosat itt sem tudunk mondani, de több, mint valószínű, hogy az alábbi karakterek a Mass Effect 3-ban is szerepet kapnak:

  • The Illusive Man
  • Liara T’Soni
  • Kaidan Alenko vagy Ashley Williams (attól függ, ki élte túl a Virmire kalandokat a második részben)
  • Joker
  • Ambassador Udina
  • Captain Anderson

Nem úgy volt, hogy Xbox 360 exkluzív lesz a játék?

Bár a Mass Effect korábban Xbox 360 exkluzív volt, a második részt portolták PlayStation 3-ra is, ami idén januárban jelent meg. A Mass Effect 3 azonban mind a három fő platformra (Xbox 360, PlayStation 3 és PC) egyszerre jelenik meg idén ősszel.