A Mass Effect 3 tegnap jelent meg az Egyesült-Államokban – nálunk hivatalosan pénteken debütál -, s a BioWare fórumai már is hangosak egy technikai problémától, ami miatt számos játékos nem hajlandó játszani a trilógia utolsó részével.

Azok, akik a második részből szeretnék mentésüket, s ezáltal karakterüket, illetve az összes döntésüket importálni, meglepetten konstatálhatják, hogy bár döntéseiket s minden egyéb lényeges információt igen, azonban a karakterük külsejét nem tudja helyesen importálni a játék. Emiatt emlékezetből kell újra kialakítani Shepard arcát, ami gyakorlatilag lehetetlen.

A karakter importálása csak akkor lehetséges, ha a második részben a menüben látszik a karakter külsejét leíró egyedi azonosító kód, mely a harmadik részben minden esetben megjelenik, azonban a másodikban esete válogatja. A játékosok felháborodottan követelik a BioWare-től, hogy egy frissítés keretében minél hamarabb javítsák a hibát, ugyanis adott esetben több száz órát töltöttek el egy adott Shepard-del, s nem hajlandók az utolsó részt egy másik karakterrel végigjátszani.

Mindenki értetlenül áll a technikai probléma előtt, ami gond nélkül sikerült az első részből a másodikba, az valamiért nem akar működni a Mass Effect 3 esetében.