Tegnap közzétettük az első részleteket a Mass Effect 3 multiplayer módjával kapcsolatban, azonban a StickSkills jóvoltából most egészen konkrétan tudunk róla beszélni.

Tegnap írásunkban kissé homályosan szóltunk a multiplayer mód részleteiről, s nem azért, mert gond lenne a forgalmazókánkkal, most azonban konkrét képet kaphatsz arról, hogy milyen is lesz a Mass Effect 3 multiplayer módja.

Pontról-pontra foglaljuk össze mindazt, amit eddig tudni lehet, bár az Official Xbox Magazine decemberi száma külön foglalkozik majd a játékkal, még sokkal több részletet az arcunkba tálalva.

  • A multiplayer mód csak akkor lesz hatással Shepard történetére, ha a játékos szeretné azt.
  • Valójában egy négyfős kooperatív módról van szó, amiben túlélőmódban kell az ellenfelek hullámát leküzdeni. Minden pályán 11 hullámban érkeznek az ellenfelek, s tapasztalati pontokat nem csak akkor lehet majd szerezni, ha befejezel egy szintet
  • A kooperatív módban négy karakterosztály lesz (egyelőre ennyi, lehet, hogy később kiegészül): Soldier, Infiltrator, Sentinel, Engineer. Sok faj közül lehet majd választani, természetesen speciális képességekkel
  • Kampány módban játékbeli “pénz” lesz gyűjthető, melynek neve War Assets, ezen flottákat, létesítményeket, eszközöket lehet majd vásárolni. Minden mellékküldetés teljesítéséért War Assets lesz a jutalmad, csakúgy mint a bizonyos főküldetések után is. Kooperatív módban is War Assets gyűjthető. Minél több lesz belőle, s minél erősebb lesz a karaktered (maximum 20-as szint), attól függ majd a végjáték is.
  • Minden küldetés előtt képességeidet, felszereléseidet, páncéljaidat, fegyvereidet összeállíthatod, és tetszés szerint testre szabhatod. Ha valamelyik társad kinyiffan, egy bizonyos idő után újraélesztheted.
  • Kampány módban látszik majd, hogy bizonyos területekre hogyan is hatott a háború, a Galaxy at War módban meg is védheted ezeket a területeket.
  • A multiplayer mód összeköttetésben lesz a Facebook-al.

 

Vajon tényleg jó lesz ez nekünk?