A BioWare nem tétlenkedett sokat a tegnapi ausztrál magazinos leleplezést követően, s a fórumán hivatalosan is bejelentette a Mass Effect 3 multiplayer módját. Részletek jönnek.

A maximum négy játékos egyidejű mókáját lehetővé tevő kooperatív mód teljesen elkülönül majd a kampány módtól, s a Mass Effect 1 illetve 2 mentések semmilyen hatással nem lesznek rá. “A játékosok számos faj közül választhatnak majd, és létrehozhatják a maguk elit Special Force egységét, fegyvereiket kombinálhatják, képességeiket fejleszthetik annak érdekében, hogy az ellenséges erőktől átvegyék az irányítást bizonyos területek felett.

Bár nem a kampány mód rész lesz, mégis lesz kapcsolat a multiplayer és az egyjátékos mód között, de egyelőre a BioWare ezt nem részletezte. Annyit elárultak, hogy egy “alternatív módszert” ajánlanak arra, hogy a fő történeti szálat sikerre vihesd. Az egész kooperatív mód rész az úgynevezett “Galaxy at War” rendszernek, egy jelenleg még titokzatos valaminek, melyet számos más faktor is alakít majd.

Az elkövetkező hónapokban más platformok és interfészek is bejelentésre kerülnek majd.” – közöte a BioWare, s hozzátették, hogy lehetséges lesz elérni az optimális befejezést a játékban anélkül, hogy bármit is tennél a Galaxy at War módban.

Bármi is legyen ez az egész, mi galaktikusan készen állunk minderre.