Ha van valami, ami a Mass Effect játékokkal kapcsolatban mindenki egyetért az nem más, minthogy a játék nagyon-nagyon jó zenével rendelkezik. A harmadik részben pláne így lesz.

A BioWare tegnap nyilvánossá tette a Mass Effect 3 zenéjéért felelős művészek listáját. Casey Hudson, a sorozat executive producere szerint a “BioWare játékainak a titka a történet érzelmi töltete, melyben a zene rendkívül fontos szerepet játszik”.

A művészek:

Clint Mansell – Golden Globe díjra jelölték, hollywoodi zeneszerző, aki olyan filmekhez adta a nevét mint a Fekete Hattyú, a Rekviem egy álomért vagy a The Wrestler.

Christopher Lennertz – Korábban már dolgozott Mass Effect játékon, nevezetesen két DLC-n, az Overlord-on és a Liar of the Shadow Broker-en. Emmy díjra jelölték, legutóbbi hollywoodi munkája a Borzalmas Főnökök.

Cris Velasco – Ő nem más, mint a God of War játékok zeneszerzője, Mass Effect-es kötődése pedig szintén két DLC, a Kasumi és az Arrival.

Sam Hulick – A Mass Effect játékok veteránja, ő felel a Mass Effect, a Mass Effect 2, és a Bring down the Sky zenéjéért.

Sascha Dikiciyan –  A videojáték ipar veteránja, a TRON: Evolution zenéjét szerezte, de dolgozott a Kasumi-n és az Arrival-on is.

A fejlesztők ízelítőt is adnak a játék zenéjéből, melyet MP3 formátumban tudsz meghallgatni itt.