A Mass Effect első két részében fontos, hogy megtartsd az utolsó mentésed, ugyanis az fontos információkat visz át a következő részbe, ezáltal döntéseid következményeivel szembesülhetsz. A BioWare azt mondja, tartsd meg a harmadik rész mentését is!

Ha játszottál az első két résszel, jól tudod, hogy az olyan “üzenetek”, mint a “Megmenekült a Tanács”, vagy a “Wrex életben maradt” a mentéssel kerülnek át a következő részbe, melyek később meghatározzák az ott történteket. Egyelőre nem tudjuk, hogy a második részben hozott döntéseinknek mi lesz a következménye a Mass Effect 3-ban, de a BioWare producere, Mike Gamble elárulta a GamerZines weboldalnak, hogy “nem lenne rossz ötlet, ha megtartanád a Mass Effect 3 mentéseket”.

Ez a javaslat természetesen egyből beindítja az ember fantáziáját, hisz arra utal, hogy a Mass Effectnek a trilógia lezárása ellenére lehet folytatása a jövőben. Bár azt már tudjuk, hogy a BioWare DLC-ket tervez a harmadik részhez, egyáltalán nem valószínű, hogy ehhez kellene az utolsó mentés.

“Érthető, hogy nem mondhatok semmit, de nem lenne rossz ötlet” – mondta. A BioWare korábbi tervei szerint a trilógia véget érne a harmadik résszel, később már azt mondták, hogy bár Shepard kalandjai véget érnek egészen biztosan, a Mass Effect univerzumot életben tartják.

Lehetséges, hogy már tervek vannak a Mass Effect 4-gyel kapcsolatban? Ennyire azért ne szaladjunk előre, hisz már tűkön ülve várjuk március 9-ét, amikor a Mass Effect 3 megjelenik Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra.