Az Xbox Series X|S gépek előrendelése még szeptemberben indult, és el is fogyott mára minden kereskedőnél a konzol. Sokan abban reménykednek, lesz még belőle hamarosan. Nos, a Microsoft nem ezt mondja.

Ugyan nincs kizárva, hogy időnként felbukkanhat a két új konzol a kereskedőknél, de arra egészen jövő áprilisig nem nagyon lehet számítani, hogy az Xbox Series X|S elérhető lesz bárki számára az üzletek polcain, nyilatkozta a Microsoft. A cég CFO-ja, Tim Stuart mondta még múlt héten a Jefferies Interactive Entertainment konferenciáján:

Úgy vélem, hogy ellátási problémák lesznek még az év végi ünnepeket követően is, ahogy haladunk az első negyedévben. Mire elérkezünk áprilishoz, addigra az ellátási láncunk teljes gőzzel üzemel majd a nyarat megelőző hónapokban. És ez lesz az idő, amikor szerintem nagyjából egyensúlyba kerül a kereslet a kínálattal.

Ha még ez nem lenne elég egyértelmű, Stuart tovább folytatta:

Készlethiánnyal küzdünk majd a következő mennyi is, 4, 5, 6 hónapban. Ezt követően várható az, hogy a keresletet ki tudjuk szolgálni, ami igazán nagyszerű lesz.

Végezetül mindennek az okát is elmondta a pénzügyi igazgató:

Ez egy 200 milliárd dolláros iparág. Így tehát gyerekek, felnőttek, férfiak és nők, fiatalok és idősek, vagy bárki is legyen az, játszanak. Ez pedig hajtja a keresletet, aminek mi nagyon örülünk.