Annak ellenére, hogy a világhírnevet az Ouya a Kickstarter-projektnek köszönheti, messze túlszárnyalták a projektindítók az eredetileg kitűzött pénzügyi célt. Mégis további befektetők után erednek, pedig már korábban is voltak támogatóik.

Az Ouya híre futótűzként terjedt el a világon, az új androidos konzol felkeltette egyaránt a játékosok és a szaksajtó figyelmét is. Sokan látnak fantáziát az új konzolban, illetve a koncepcióban, s ennek oka nem csak a 99 dolláros ár, hanem az is, hogy bárki szabadon fejleszthet rá. A konzolt lehet root-olni, s az alap elvárás, hogy minden játéknak ingyenesen kell érkeznie rá, azonban a free-to-play modell természetesen megengedett, azaz, mikrotranzakciókkal lehet a játékokból pénzt kiszedni.

Röviden összefoglalva a pénzügyi teljesítményt: a Kickstarter-projekt 950 ezer dollárt akart összekalapolni rá, azonban mindezt nyolc óra alatt teljesítették, s már közel járnak az 5 millió dollárhoz, annak ellenére, hogy még 22 nap van hátra a kampányból. Ez nem kevés pénz, azonban figyelembe véve az óriási költségeket, ami a konzol gyártását és terjesztést veszi körül, akkor logikus, hogy a cég további befektetőket keres.

Julie Uhrman, a cég alapítója egy interjúban elárulta, hogy már a Kickstarter-projekt előtt is voltak befektetők a cég mögött, a  vállalkozásnak független befektetők adták a pénzt az induláshoz. Nem kapzsiságról van szó, de további forrás bevonásra van szükség mindahhoz, hogy a konzol valóban világszerte kapható legyen.

Bár a közönség túlnyomó többségének elnyerte tetszését a koncepció, egyesek aggódni kezdtek a platform biztonsága miatt. Uhrman erre azt felelte, hogy nem kell aggódnia senkinek, az Ouya ugyanolyan biztonságos lesz, mint bármelyik androidos készülék. A fizetős tartalmak hitelesítése az Ouya szerverein keresztül történik majd, a kalózkodás abban merül ki, hogy a hardverrel bármit kezdhet a vásárló, amit csak akarsz. Ez nem veszélyezteti a szoftverek feltörését, mondta.