Meglepő kijelentést tett Hideo Kojima, a Death Stranding alkotója a napokban, elmondása szerint ugyanis  nem érti a saját játékát. Nem véletlenül ráncolta a szemöldökét milliónyi játékos az előzeteseket látva.

Kojima-mester a Financial Times-nak adott nyilatkozatában ismerte be, hogy még ő maga sem érti a saját játékát, a Death Strandinget.

A Death Strandinget..még most, még most sem értem. A világról alkotott képe, a játékmenet, mind új. Az én feladatom, hogy egy olyan műfajt teremtsek, ami még nem létezik, és ami előtt mindeni meglepve áll. Természetesen, azért ebben van kockázat…

Kojima az interjúban a filmes és a videojátékos művészetet hasonlította össze.

A moziban olyan történeteket mesélnek el, amit az én generációm furcsának találhat, azonban a videojátékosokat nem lepi meg egyáltalán. Ha veszel valamit, ami úgy néz ki, mint egy banán, és az alma címet adod neki, akkor az művészet. De ez a játékoknál nem működik. Olyan dolgokat készítünk, amik interaktívak. A banánnak ehetőnek kell lenni, miután meghámoztad. Az autóknak pedig vezethetőknek kell lenniük. Ahhoz, hogy egy játék interaktív lehessen és szórakoztató, kell lenni a háttérben egy valóságnak is, ahol sok ember dolgozik a kulisszák mögött, hogy ez működjön.

Ezek vagyunk mi – egyfajta művészet vezérelte szolgáltató ipar.

A Death Stranding november 8-án jelenik meg PlayStation 4-re.