Miután Felipe Massa másodjára vágja oda a szalagkorlátnak autóját Monacóban, ideje beszámolnunk arról, hogy a Microsoft még további öt évig szeretné támogatni az Xbox 360 konzolját. Legalább öt évig.

Tekintettel arra, hogy az Xbox One nagyon úgy néz ki, hogy csak extra pénzért cserébe fogja lejátszani a használt játékokat, sok gémer fontolgatja, hogy a lehető legkésőbb szeretne váltani az új konzolra, s minél tovább kiélvezni a jelenlegi platform nyújtotta komfortot. Úgy tűnik, hogy erre még néhány évig minden lehetőségük adott is lesz.

Yusuf Mehdi, aki maga is megjelent a keddi Xbox One leleplezésen a színpadon, az OXM-nek megerősítette, hogy a vállalat még további 25 millió eladott Xbox 360 konzolt vár az elkövetkezendő öt évben. A cég szerint ennek fele várhatóan csupán cseréből adódik majd, s csak a fele lesz új felhasználó.

Az új felhasználók miatt azonban  Microsoft támogatni fogja továbbra is a konzolt, még további öt évig legalább. Új játékok bejelentésére számíthatunk az E3-on, illetve a konzollal kapcsolatos teljesen új bejelentéseket is ígér a redmondi cég.