Az AppStore-ban már tölthető az Electronic Arts leghíresebb sportjátékának idei iterációja, a FIFA 13, melyért nem kevés eurónak megfelelő összeget kell leszurkolnia annak, aki Messi-vel vagy más kedvencével akarja az érintőképernyőt felszántani.

A sorozat történetében először válik elérhetővé mobil eszközökön az online-, illetve a helyi multiplayer funkció, melynek legalább annyira fognak örülni a játékosok, mint annak, hogy mérkőzéseiket most már fel tudják tölteni a játékból a YouTube-ra. Bár a PC-s és a nagykonzolos verziókban a tavalyi évhez képest nem számottevő a változás, a FIFA 13 mobil eszközökön tényleg jelentős játékélmény fokozódást ért el.

A Retina grafikának köszönhetően a látvány csúcsszuper, az animáció élethűek, a játékosok és a környezet megfelelően kidolgozott képet mutat. A játékban 30 különböző bajnokság 500 csapata kapott helyet, több mint 15 ezer játékossal. A meccseket 32 aréna valamelyikében vívhatjuk meg ellenfeleinkkel.

A FIFA 13 hatalmasra hízott, letöltéskori mérete 1,36 GB, mely telepítés után meghaladja a 2 GB-ot.  A játék az iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S telefonokat, az iPad, iPad 2, iPad 3 tableteket, és az iPod Touch 3,4,5 verziókat támogatja.

S hogy mindezért mennyit kell kifizetni? 5,49 eurot.