Az Activision is előrukkolt a második negyedéves pénzügyi jelentésével a mai nap folyamán, melyből kiderül, hogy 754 millió dolláros árbevételt sikerült elérnie, mely 9 millió dollárral több, mint a tavalyi azonos időszakban.

A jelentésből az is kiderül, hogy a kiadó 104 millió dollárral túlteljesítette a saját 650 millió dolláros várakozását. Az árbevételben a digitális értékesítések 57%-ot képviselnek, ami szemben például a Take-Two 25%-os részesedésével, mindenképp figyelemre méltó.

A vállalat a tavalyi hasonló időszakban elért 51 millió dolláros nyereséggel szemben ezúttal 148 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, azaz, a kiadó gyakorlatilag megháromszorozta profitját. Természetesen ebben a Call of Duty: Black Ops-nak óriási szerepe volt, mely gyakorlatilag a jelen kor legjobban fogyó videojátéka.

A kiadó az árbevétellel kapcsolatos várakozásait 4,18 milliárd dollárról 4,33 milliárd dollárra módosította, döntésüket a Skylanders Spyro’s Adventure és a Call of Duty: Modern Warfare 3 játékok várható hatalmas sikerével indokolták.

Robert Kotick, a vállalat vezérigazgatója a 2012-es évre további növekedést jósolt, mellyel kapcsolatban két hatalmas fejőstehenet nevezett meg: a Diablo III és az új Call of Duty személyében. Előbbi a Blizzard Entertainment, utóbbi pedig az Activision Publishing gondozásában jelenik meg jövőre.