Öröm nézni, ahogy hülyének néznek bennünket időnként, ugyanis azok után, hogy tegnap hírül adtuk, hogy csak konzolos I Am Alive lesz, PC-s nem, most magyarázzák a bizit. Lesz PC-s.

De még az is lehet, hogy nem. Stanislas Mettra, a játék kreatív igazgatója kezdett sűrű magyarázkodásba korábbi kijelentése miatt, miszerint, a PC-s kalózkodás irdatlan aránya miatt készül az I Am Alive csak konzolokra. Valaki úgy fejbekólinthatta, mint földrengéskor a lehulló tégla, ugyanis Mettra egy levelet juttatott el az IncGamers-nek (ők hozták le a hírt):

“Nagyon is szeretném a játék PC-verzióját látni, és nem szándékoztam úgy fogalmazni, hogy ‘PC-re nem jelenik meg a játék’. Ez bizonyára   nyelvi félreértés, ugyanis nem vagyok angol anyanyelvű.   Én csupán arra céloztam, hogy a PC- s verzió még nem készült el.  (…) Most komolyan: melyik fejlesztő nem szeretné, hogy a játékával a lehető legtöbb platformon a lehető legtöbb ember játsszon? “

Bűzlik ez, mint a hónapos tojás, erőteljes magyarázkodásról van szó, mi már annak is örülnénk, ha végre konzolra elkészülne a játék.