Bár korábban az Ubisoft többször is kijelentette, hogy lassít az Assassin’s Creed franchise tempóján, s nem fog minden évben újabb részt piacra dobni, most úgy tűnik, lehet, hogy mégsem így lesz. A vezér nyilatkozik.

Minden év novemberében a rajongók biztosra vehették eddig, hogy újabb AC rész kerül az üzletekbe, s bár Ezio trilógiája véget ért a Revelations-zel, idén őszre is tervbe van véve már a következő rész. Az Ubisoft korábbi elképzelése szerint azonban ezután szünet következne, és a francia kiadó kicsit lassítana a tempón, s nem jelentkezne minden évben újabb résszel.

Yves Guillemot az MCV-nek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy az évenkénti megjelenés fontos tényező a játék egyre növekvő sikerének. “Az Assassin’s Creed egy hihetetlen franchise, és óriási a várakozás, hogy a sorozat tovább folytatódik. Meg vagyunk elégedve a játék sikerével, az Egyesült Államokban tavaly a Revelations a megjelenését követő minden héten a TOP10 játék között szerepelt, mely jól mutatja, hogy az igény meg van rá.

“Úgy hisszük, hogy rendszeres részekkel, és más platformokra történő terjeszkedéssel ezt az igényt ki fogjuk elégíteni, s egyúttal újabb rajongókat nyerünk meg a sorozatnak. S abban is egész biztosak vagyunk, hogy az Assassin’s Creed új része a valaha készült legjobb lesz.

Mindez egyáltalán nem úgy hangzik, mintha a cég lassítani szeretne a tempón.