Bármit is mondott a BioWare korábban, valószínűleg mégis lesz valamilyen multiplayer mód a Mass Effect 3-ban. Az Xbox World 360 Magazine értesülései szerint háromfős co-op.

 A korábbi híresztelések mind az ellen szóltak, hogy multiplayer módot kaphat a Mass Effect harmadik része. A BioWare tiltakozott, hogy márpedig ők nem tesznek multi módot a játékba, de most mégis az a hír járja, hogy márpedig valami lesz. A magazin címlapján díszeleg ez az információ, így vélhetően még akkor is, ha pletykáról van szó, tudják mit beszélnek.

Sok mindent nem lehet tudni egyelőre. A BioWare állítólag a gamescom-on mutatja be ezt az újdonságot, amit a vásáron ki is lehet majd próbálni. A napvilágot látott információk szerint háromfős kooperatív mód jelenti majd a multit, amik a fő történeti szállal párhuzamosan játszódnak. Hogy az örömünk ne legyen teljes, a játékkal kapcsolatban az is szinte biztosnak tűnik, hogy az Online Pass-szal érkezik a játék, azaz, a használt példányt beszerzők nem fognak tudni multizni, csak pénzért cserébe.