Az Assassin’s Creed: Valhalla leleplezése után az Ubisoft úgy nyilatkozott, hogy nem ez lesz a legnagyobb vagy leghosszabb játékuk a sorozatban. Egy friss fejlesztői információ szerint nagyobb lesz, mint az Odyssey.

Bár az Assassin’s Creed: Odyssey egy nagyon jól sikerült játék lett, amibe 150 órát nyugodtan bele lehet tolni, sok játékos azért kritizálta az Ubisoftot utána, hogy a hatalmas térkép a történet és a minőség kárára ment. Legyen inkább kisebb a felfedezhető terület és tartalom, de inkább a minőség felé kellene elmozdulni. Úgy tűnt, hogy a frissen leleplezett Valhalla ezt az irányt követi, a bejelentés után azt lehetett a játékról olvasni, hogy kisebb térképe lesz, mint az Odyssey-nek.

A játék producere, Julien Laferrière egy friss interjúban elárulta, hogy valójában a Valhalla lesz a legnagyobb játékuk az Assassin’s Creed-sorozatban.

Inkább azt mondanám a méretet illetően, hogy a Valhalla talán egy kicsivel nagyobb lesz, mint az Assassin’s Creed Odyssey. Most nem tudok pontos számokkal szolgálni, de nem csupán az egész országot modelleztük le, ami ebben az esetben Angliát jelenti hanem Norvégia egy jelentős részét is.

Az Odyssey térképe nagyjából 90 négyzetmérföldnyi játszható területet jelentett. Ha a Valhalla még ennél is nagyobb lesz, akkor komoly mennyiségű időt vesz majd igénybe a teljes játék felfedezése.

Vannak benne olyan titkos világok is, amikről nem beszélhetek, de ezek is hozzájárultak a játék méretéhez. Nem egy kis játékról van szó, ez egy igazán ambiciózus cím, ami sok-sok órányi játékot biztosít majd a vásárlóknak.

Az Assassin’s Creed: Valhalla idén év végén jelenik meg a jelenlegi, és az új konzolgenerációra, valamint PC-re.