A Homefront: The Revolution kiadója, a Deep Silver azt nyilatkozta, hogy a játék minősége mindenkit meglep majd. Ez azért is meglepő, mert a cím elég hányattatott utat járt be. 

A kiadó vezérigazgatója, Klemens Kundratitz szerint sok játékos meglepődik majd attól a minőségtől, amint a Homefront: The Revolution nyújt majd, annak ellenére, hogy a fejlesztés során több kihívással is szembesülnie kellett a csapatnak.

Mostantól egészen nyárig a Homefront lesz a cégnél fókuszban, mondta el az MCV-nek adott nyilatkozatában. A címmel nem kevesebb a céljuk, minthogy elismert IP-t faragjanak belőle, ami az első rész mérsékelt sikerét nézve nem lesz könnyű. A játék masszív egyjátékos móddal érkezik majd, mely elég mély, ráadásul a kooperatív móka is egyedi és ígéretes lesz

A Homefront: The Revolution a Crytek UK égisze alatt született meg, a THQ gondozásában, majd a kiadó csődje után a Crytek vásárolta meg a jogokat. Később, amikor a német csapat anyagilag szenvedős időket élt, eladta az egészet a Deep Silver anyavállalatának, a Koch Media-nak 2014-ben. Ezzel egyidőbben a Crytek UK új stúdvá, a Dambuster Studios-zá vált. Később a Homefront: The Revolution masszív késést szenvedett: 2015-ről 2016 májusára tették át a megjelenését.