Lassan olyan érzésem van, a Sony játszik velünk, mint sas a pocokkal. A legújabb értesülések szerint mégsem csúszik az NGP megjelenése, ellentétben a korábbi hírekkel.

 Kerek két napja még arról számoltunk be, hogyx a japán földrengés okozta károk miatt csúszhat az NGP idén év végére tervezett megjelenése. Mindezt az információt Jack tretton, a Sony America elnöke nyilatkozta, ma azonban a Sony Japan elnöke kontrázott, és exkuzálja magát.

A Bloomberg értesülései nem fedték a valóságot, s a Sony America elnöke rosszul mérte fel a helyzetet, ugyanis mégsem kell eltolni a Next generation Portable megjelenését, szögezte le Satoshi Fukuoka. “Eddig nem tapasztaltuk meg a földrengés káros hatását a kiadási terveinkre” – nyilatkozta Fukuoka. A Sony nem titkoltan azt szeretné, hogy legalább egy régióban még az év vége előtt megjelenjen az NGP, s ez az egy régió vélhetően az anyaország, Japán lesz.

Ez az egész “nyilatkozatháború” meglehetősen reklám szagú, semmint átgondolatlan kommunikációs malőr, melyre a Sony bazíroz.