A Sony a PlayStation Rewards programjával szerette volna jutalmazni a hűséges PS tulajdonosokat, azonban a sikertelen bétateszt miatt az egész parkolópályára kerül.

Tavaly október óta kezdte meg a PlayStation Rewards a vesszőfutását, a kezdeti lelkesedés a programmal kapcsolatban a bejelentés után kezdett alábbhagyni. Olyannyira nem váltak valóra a Sony tervei, hogy még az is lehet, törlik az egész projektet véglegesen. Az első bétateszt megtörtént, melynek célja az volt, hogy kipróbálják a rendszer funkcióit, exkluzív PSN avatarokat, egyedi PlayStation Home tartalmakat és dinamikus témákat vettek teszt alá.

A Kotaku magazinnak a kiadó úgy nyilatkozott, hogy a program béta tesztjének elemzését követően úgy döntöttek, hogy nem indítják el a programot a felhasználók számára mostani formájában. Terveik szerint a PlayStation Plust fejlesztik tovább, s a jövőben innovatív módszerekkel szeretnének köszönetet mondani hűséges rajongóiknak.

Úgy tűnik tehát, hogy a Sony vagy teljesen új alapokra helyezi a PlayStation Reward programját, vagy más szolgáltatásra fókuszál a jövőben, még több erőforrást allokálva annak. Lehet, hogy ez nem is baj.