A Metro 2033annak ellenére, hogy nem volt egy fényes játék, elég nagy rajongótábort épített magának. A folytatás készül, de nem Metro 2034 címmel, mint sokan tippelték.

 Bár a történet szempontjából a Metro 2034 cím kézenfekvő lenne, a THQ egy friss domain bejegyzése másról árulkodik. ebből úgy tűnik, hogy a fejlesztők megtartották a Metro 2033 nevet, s mögé tettek egy alcímet, így lett belőle Metro 2033: Last Light.

A THQ nem lehetett igazán büszke az első részre, s a kiadó el is ismerte, hogy bizony nem kapta meg azt a támogatást, ami ahhoz kellett volna, hogy a játék sikerese lehessen. Sem megfelelő marketing gépezet, sem pedig menedzsment nem volt a játék mögött, így lett belőle az, ami. Danny Bilson, a kiadó fejese azonban úgy nyilatkozott, hogy a következő résszel mindez megváltozik, olyannyira, hogy a folytatás elkészítésére már akkor engedélyt adott, amikor a Metro 2033 még meg sem jelent.

Nagyobb költségvetés, erősebb marketing, s ha mindezt valóban meg is csinálják, a Metro 2033: Last Light még akár nagyon nagy siker is lehet. Már csak azért is, mert az is elképzelhető, hogy az első résszel ellentétben a folytatás PS3-ra is megjelenhet.