Pár héttel ezelőtt jelentették be a Call of Juarez: The Cartel című játékot, s egy mexikói állam máris betiltaná a játékot, tekintettel arra, hogy a drogháború valójában is dúl Mexikóban.

 A betiltás oka pedig nem más mint, hogy a való életben a drogháborúk borzalmas helyzetet teremtenek, s az új Call of Juarez ezen az állapoton csak tovább rontana.

Mint korábban megírtuk, az új epizód már nem a western szálat követi, hanem Juarez-ben és Los Angeles-ben játszódik, s a mexikói határ környékén dúló drogháborúkat dolgozza fel. A lengyel fejlesztő, Techland szándékkosan választotta a témát, céljuk az volt, hogy minél aktuálisabb legyen, azonban a mexikói Chihuahua állam vezetőinek már korántsem tetszik annyira az ötlet.

A felháborodás nem alaptalan, tavaly 6 ezer ember vesztette életét Juarez-ben, s a terjedő bűnözésért a város vezetői a videojátékokat és a televíziós műsorokat is okolják. Szerintük a fiatalokra nem figyelnek eléggé szüleik, s amit a videojátékokban látnak, azt az életmódot előszeretettel másolják.