A Microsoft most először szólalt meg hivatalosan a múlt heti E3-on arról, hogy hogyan is szerepelt az Xbox One, milyen volt a fogadtatása. A vállalat képviselője elmondta, hogy a háborút az Xbox One nyeri majd meg.

Yusuf Mehdi, egy spanyol magazinnak nyilatkozta, hogy a Sony a PlayStation 4-gyel csatát nyert az E3-on, ugyanis a rajongók könnyen bedőltek a 100 euróval olcsóbb konzolnak, de a Microsoft célja nem az volt, hogy jobbak legyenek a kiállításon, ők hosszú távon gondolkodnak. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a háborút az Xbox One nyeri majd meg.

Mehdi szerint már a konzol rajtjánál a Microsoft kerül előnybe azzal, hogy az új Xboxon például a Skype telepítve van, és a Kinect alapfelszerelése a csomagnak. Továbbá, a cég az expón 20 játékot mutatott be, melyből 17 exkluzív volt, s a Sony a PlayStation 4 felhozatalával nyomába sem ért ennek!  

A gond csupán az, hogy a Microsoft az E3 falain belül kilenc exkluzív címet mutatott be, így érthetetlen, hogy Mehdi milyen 17 játékról beszél…