A Microsoft egy újabb, ezúttal dicséretes kezdeményezéséről hullott le a lepel, melynek neve: Season Pass Guarantee, vagy magyarul hívhatjuk DLC-garanciának is. A kezdeményezéshez már három nagy kiadó is csatlakozott.

A kezdeményezés lényege, hogy amennyiben egy játékos adott játékhoz Season Pass-t vásárolt Xbox 360-on, akkor a DLC-ket az Xbox One-on is el fogja érni, természetesen további költségek nélkül. A három legnagyobb kiadó, az Activision, az Electronic Arts és az Ubisoft is megerősítette, hogy ősszel megjelenő egyes játékaik már támogatni fogják ezt a funkciót, így például a Call of Duty: Ghosts és a Battlefield 4 DLC-k is keresztplatformosak lesznek.

Természetesen ez mindenkinek jó hír, aki az elkövetkező egy-két évben szeretne váltani a régi  rendszerről az újra.

A Season Pass Guarantee az Xbox 360-ról Xbox One-ra történő váltást teszi még simábbá, így nem kell amiatt aggódni, hogy melyik konzolon is játsszon a játékos, vagy hogy újra meg kell vásárolni a már létező tartalmat Xbox One-ra.

A Sony egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy tervez-e hasonló rendszert a PlayStation 3 és a PlayStation 4 között, de hamarosan erről is bővebb információink lesznek.