A CD Projekt RED bejelentette, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt című játékukhoz bőséggel fognak bővítményeket megjelentetni, de ami még ennél is jobb hír, hogy egyikért sem fognak pénzt kérni.

Minderről a stúdió társalapítója, Marcin Iwiński számolt be, aki elmondta, hogy a csapat felfogása szerint a DLC egy játékhoz jutalom, mégpedig azért, mert így hálálja meg a stúdió, hogy a játékos megvette a játékukat. Az ő felfogásuk szerint ezért nem illeti meg őket külön pénz, mint ahogy a legtöbb kiadó azt elvárja.

A The Witcher 3-hoz összesen 16 DLC-t készítenek, és mindegyik ingyenes lesz. Ezért semmi mást nem kérnek, csak annyit, hogy bármikor, bármilyen platformra, bármelyik kiadást vásároljuk meg.

A bővítmények között lesznek egyszerűbbek, mint például egy új fegyver, páncél, vagy hajviselet, de lesznek olyanok is, amik külön küldetéseket tartalmaznak, és egyéb más feladatokat is. A tervek szerint párosával jelennek majd meg a DLC-k, az első 2015 márciusában, egy hónappal a játék megjelenése után.