Az Electronic Arts korábban egyértelművé tette, hogy meg akarja szorongatni a Call of Duty franchise torkát a bámulatosan kinéző Battlefield 3-mal. A harc folytatódik.

A kiadó piszkos módszerekhez fordult, legalább is egy darabig  nagyon úgy nézett ki. Az elmúlt 24 órában játékoldalak és Twitter üzenetek tucatja adta hírül, hogy a www.modernwarfare3.com automatikusan átirányításra kerül a www.battlefield.com/battlefield3 oldalra, azaz, a Battlefield 3 hivatalos oldalára. A legtöbben azt sejtették, hogy az Electronic Arts olcsó lejáratókampányt folytat, hogy megtévessze a Call of Duty rajongókat, azonban a Net Media Now website kicsit beleásott a dologba, s rájött, hogy a www.modernwarfare3.com oldalt korábban hozták létre, melynek az ég világon semmi köze nincs az Electronic Arts-hoz, és nem is volt.

A Google cache-nek köszönhetően az oldal korábbi, tárolt verziója egy videót tartalmaz, mely nyíltan támadja a hivatalos Modern Warfare 3 trailereket. “Modern Warfare 3 egy rakás sz*r. 2011. november 8-án a leginkább túlajnározott FPS visszatér a Call of Duty: Modern Warfare 2 kopi-pésztjével. (…) Még ma rendeld meg a Call of Duty MW3-at Xbox 360, PS3 és PC platformokra, hogy hozájuthass a kizárólag a Modern Warfare 3 azon rajongói számára elérhető exkluzív bónuszokhoz, akik nem tudják, hogy a Battlefield 3 a jobb játék.”

Nyilvánvaló, hogy ezt a tónust az Electronic Arts soha nem engedné meg magának, még az ádáz, kiadók között dúló harcok ellenére sem. Ami a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy a kiadók egy adott játékhoz szinte a létező összes domain variációt bejegyeztetik, így hogy a fenébe lehetséges az, hogy az Activision nem jegyezte be a www.modernwarfare3.com oldalt?